lördag 14 februari 2009

Presentation

Om Paddelturen
Havspaddlarnas Blå Band (HBB) är ett ultramaraton som skall genomföras av egen kraft, ingen snålskjuts får förekomma m.m.
HBB instiftades av Jim Danielsson 1990, en levande legend som paddlat mer än 10 000 mil i havskajak. För er som inte känner till HBB, besök hemsidan för ytterligare information och förnöjelse. http://www.havspaddlarnasblaband.se/sv_start.html
Äventyret har sin början i Svinesund, mitt under den gamla vackra Svinesundsbron och slutmålet är Haparanda på Virtikari udde där riksröse nr 59 skall handpåläggas, det blir en nätt liten paddeltur på ca 230 landmil.
En sådan här långfärdspaddling kan bjuda på många trevligheter ute i det fria men av erfarenhet vet vi att farorna på havet kan bjuda på tufft motstånd så vi hoppas innerligt att vädret ska stå oss någorlunda bi, att vi ska förbli skade- och sjukdomsfria, att kajakerna inte havererar! Den här chansen kommer tyvärr inte igen de närmaste åren.
Och Mot Alla Odds… Trots Allt… planerar vi att starta den 22 maj 2009, men väder och vind styr det definitiva startdatumet.

Om kajakdamerna
Pia Brännström och Lisa Wissmar boende på Brännö i Göteborgs södra skärgård.
Längd, bredd, vikt rätt ointressant men troligen hyfsat okey.
Dagsformen är god men kunde säkerligen ha varit ännu bättre.
Kort och gott två kvinnor som älskar att vara ute i naturen och krypa på alla fyra i ett tält.
Och Äntligen har vi nått mogen ålder ;-) så nu är det verkligen dags att göra ett försök att paddla runt Sveriges långa kust och förhoppningsvis erövra Havspaddlarnas Blå Band. Vi vill komma med i rullorna och få en liten kajakstatyett att ställa i hyllan. Pia anser dessutom att det här äventyret är den bästa tänkbara 50-års present och att sätta damåldersrekordet skulle sitta fint ;-)

Varför?
Ja varför slita i en liten kajak på havet när man kan ligga på soffan och läsa en god bok?
Tja… en mycket kort beskrivning är att efter många års paddlande främst på Västkusten har drömmen om att få se hela svenska kusten vuxit sig allt starkare. Det är framförallt ett efterlängtat äventyr, att långt bortom vardagen få möjlighet att smyga fram och njuta av natur och kultur, beskåda svenska kusten från kajaken i tyst och skön harmoni. Att ta time out och dra ur kontakten! Att få vara ett med elementen under en längre tid är en dröm som nu skall levas! Och självfallet handlar det om personlig utmaning, klarar vi det…

Välkomna att följa vår rutt i dagboksform här på Bloggen!