tisdag 26 maj 2009

Dag 5

Plats: Stocken - Orust.
Distans: 3,1 mil.

Planen för dagen var att snabbt och enkelt ta oss till Stocken så att Lisa kunde åka till Henån och deras drop in sjukvård. Lisa har också drabbats av något liknande som Pia., som förövrigt är bättre men inte bra.

Kurs lades rakt på Gullholmen. Kämpade knappt 5 km i 1,5 timmes tid. Vad göra? Då vi redan bränt mycket krut på flera dagars motvindspaddling var forsatt kamp i gropig sjö uteslutet. För att nå Stocken fanns alternativet att ta oss till Skaftölandet och dess ränna. Sagt och gjort vi drog dit och kunde krypa längs med kanterna för att undgå vinden. Rännan är fantastiskt fin med all barr- och lövskog och rikt fågelliv.

Nu är vi äntligen här men det har kostat energi! När orken är på upphällningen kör Lisa sin egen paddelteknik, hon kallar den sluggermetoden, den fungerar och ger upphov till glada skratt.

Nu vankas 2 dagar med 14-17 m/s, så vi blir inblåsta och tar tillfället och vilar och kurerar oss för att föhoppningsvis kunna ge gärnet ner till Brännö. Vi hade räknat med 6 dagar dit, ser ut att bli 9.

Dagens bästa:
Lång, het dusch!

Den var skön!