fredag 12 juni 2009

5:e dagen hemma på Brännö

Egentligen har den här Bloggen gjort sitt men tänkte ändå ge en liten summering av den korta HBB paddlingen och vad som föregått den.
Bloggen får leva vidare i cybern men under nytt namn: Kajakdamerna dvs bildrubriken, ska väl fila till en ny bild inom kort.
När hösten kommit och godkända paddlare förs till HBB-statistiken tas ju Bloggen bort från HBB:s hemsida. Men många har besökt vår Blogg och kanske finner vi nöje i att fortsätta skriva om vidare kajakäventyr som intresserade läsare kan ta del av.
Samma adress kommer att gälla dvs: www.kajakdamerna.blogspot.com

Passar också på att tacka för visat intresse för våra förehavanden och tack alla ni som hört av er och beklagat vårt snöpliga slut, det har värmt!
Speciellt tack till Jim Danielsson som vi träffade dagen innan start och som sedan hört av sig med uppmuntrande mess emellanåt. Jim måste vara gjord av stålvirke, vilken paddlare! Men det vet ju alla att han är en övermänniska när det gäller att bemästra en kajak. När vi var inblåsta på Stocken kom ett mess att han passerat Varberg!
Tack också till Lennart Bergström som bistått med div bra att ha information, som god medmänniska och samtalspartner!
Peter Sjödin, det var trevligt att träffas, vi såg framemot att knapra in på ditt försprång för att samtala igen.

På den 5:e dagen kikar jag (Pia) ut genom fönstret och det är grått, grått, grått och regnet öser ner, känns mer som höst än försommar!
Så sakteliga återhämtar jag mig från den infektion som härbärgerat i min kropp, insjuknade ju redan 5 dagar innan start. Har aldrig varit med om dess like till seghet! Troligen bidrog fysisk ansträngning till att jag aldrig riktigt piggnade till. När magen sedan totalkraschade efter 3 antibiotika kurer återstod bara att bryta. För tillfället är det främst den som vårdas.
Vid läkarbesök i tisdags ansåg läkaren att jag utfört en stor bedrift som klarat av att paddla trots sjukdom, troligen pga av god grundfysik. Inga men på hjärtat hittades, trolig lunginflammation var utläkt men ordinerades nu att vila och vårda magen. Alltid något att glädjas åt, men det läker inte tomheten och sorgen i hjärtat, tyvärr.

Vi räknade och kalkylerade fram och tillbaks men insåg att lediga dagar inte skulle räcka för att nå Haparanda, man får ju räkna med ytterligare inblåsta dagar under en så lång resa och vi låg efter vårt ”grova” tidschema. Hård blåst under de flesta dagarna gjorde att distanserna inte blev så långa och den kombinationen med en zombieaktig Pia pga mediciner gjorde inte saken bättre.

Det blev ett kort äventyr och det bestod av många motgångar! På det stora hela inget flyt och det bör man nog ha den första delen av turen så att man hunnit skapat sig lite marginaler när inblåsningar och småskador uppstår.
Men visst har resan också varit underbar genom ett fantastiskt Bohuslän och nya erfarenheter har införskaffats.
Vi skulle gärna göra ett nytt försök nästa år, eller kommande år men vår arbetssituation gör att det är en omöjlighet, i annat fall måste ett under ske.
Det här försöket kan ses som: Allt på ett kort!

Nu gäller det att lägga försöket bakom sig och när jag piggnat till väntar paddling på Ostkusten, om sommaren behagar dra in över Sverige, verkar också segt.

Vi är mycket nöjda med all vår planering av turen, in i minsta detalj. Inget hade lämnats åt slumpen och vi kunde inte ha gjort planeringen bättre på något sätt! Vi skulle inte ha saknat något under tänkt äventyr, vi hade med oss allt och mer därtill.
Allt material fungerade (gamla jackor undantaget) och vi är övertygade om att så hade det förblivit.
Kajakerna – Outstanding! De är 11 år gamla och inget, inget har under dessa 11 år gått sönder, inte ens tamp, gummilister el dyl, de är som nya och de är otroligt sjövärdiga i all slags sjö. Jag skulle köpa en likadan en gång till om det skulle behövas av någon anledning.
Nu ligger allt material packat och klart för nästa äventyr, även om det blir väsentligt kortare.

Välgångshälsningar till de HBB:are som fortsätter att trotsa hård vind, regn och på det hela taget ett kylslaget väder och till de som snart står på startlinjen.

Stor diskho i Glommens hamn, Lisa tar tillfället i akt att diska.


Pia söker, det blir mycket plockande bland prylar på alla kajakturer.


Snabbfika på Skrea strand.


Trämås... skrattar bäst som skrattar sist ;-)